balloons in the sky

Lue, millaista meillä on olla töissä

Työyhteisömme koostuu lähes sadasta ammattilaisesta, joiden kaikkien yhteinen tavoite on tehdä asiakkaidemme päivittäisistä askareista talousasioiden kanssa hieman helpompia.

Noora Silvan kuva
Noora, Project Manager

Projektipäällikkömme Noora hyppäsi mukaan vuonna 2015 ensin Baswarelle FPM-järjestelmän asiakastukeen, josta pian projektien pariin ja lopulta projektipäälliköksi Clausionille. ”Opiskelin kauppatieteitä ja IT-ala yhdistettynä taloushallintoon kiinnosti minua. Projektipäällikön roolissa pidän erityisesti siitä, että saan tehdä töitä ihmisten kanssa – he tekevät työstä mielenkiintoista. Toki hommaa riittää ja saa tehdä parhaansa, jotta saa pidettyä projektien kaikki langat käsissä. Laskentatoimen opinnoista sekä taustastani FPM-järjestelmän asiakastuessa on myös ollut hyötyä työssäni”, Noora kertoo.

Clausionin arvoista Noora nostaa omassa roolissaan tärkeimmiksi proaktiivisuuden ja yhteistyön. ”Työssäni on pakko olla proaktiivinen ja katsoa myös pitkälle eteenpäin, vaikka esimerkiksi riskien analysointi asiakkaan näkökulmasta ei olekaan aina niin mukavaa. Roolissani hyvän yhteistyöhengen merkitys korostuu, jotta pystyn toimimaan niin asiakkaiden kuin omien konsulttien suuntaan”, Noora lisää.


Taru Kettunen kuva
Taru, Head of Product Management

Konsernitilinpäätöspuolen tuotehallinnan vetäjä Taru on pitkän linjan rautainen ammattilainen. Taru ehti viettämään useamman vuoden pöydän toisella puolella osana controller-tiimiä, kunnes päätyi Baswarelle ensin järjestelmäkonsultiksi, siitä tuotehallintaan ja uuden omistajan myötä clausionlaiseksi. ”Olen tehnyt töitä konsernitilinpäätöksen parissa pitkään ja aihe on minulle rakas. Työssäni on mukava miettiä prosessin automatisointia asiakkaan kanssa, mutta myös toteuttaa asioita järjestelmän näkökulmasta. Työni on monipuolista ja saan olla tekemisissä monien eri ihmisten kanssa, jolloin vaaditaan taitoja puhua niin teknisesti tuotekehittäjien kanssa kuin selkokielellä asiakkaiden kanssa. Asiakaskohtaamiset ja demot ovat erityisen inspiroivia”, Taru kertoo. 

Omat alaiset saavat Tarulta kiitosta. ”Luotan omiin alaisiini vankasti. Heille, samoin kuin minulle ammattimaisuus merkkaa valtavasti. Uskon, että jokainen tiimini jäsen osaa priorisoida oman työkuormansa niin, ettei selän takana tarvitse katsoa. Tämä on auttanut myös etätyön aikakaudella, joka on toiminut oikein hyvin. Itse pidän etätyöstä kovasti, kun aikaa siirtymisiin ei kulu – kunhan muistaa päivän aikana ottaa pieniä hengähdystaukoja,” Taru sanoo. 

”On hienoa, että organisaatiossamme on ihmisiä, jotka ottavat aktiivisesti kantaa ja keskustelut tämän vuoksi ovat hedelmällisiä. Näen, että Clausion on myös tulevaisuudessa luotettava ja varteenotettava kumppani – erityisesti pilvitoimittajana. Yhteistyön, integraatioiden ja verkostoitumisen merkitys korostuu vielä entisestään.”


Antti Repo kuva
Antti, Financial Manager

Talouspäällikkömme Antti on ollut Clausionin palveluksessa kaksi vuotta, mutta on vanha tuttu edellisen omistajan palveluksesta, jossa työskenteli Business Controllerina useita vuosia. Antin juuret ovat EY:llä tilintarkastushommissa, joten osaamiskirjo hänellä on laaja.

”Talous- ja hallintoasiat rullaavat Clausionilla hyvin, toki teemme jatkuvaa kehitystyötä ja optimointia näiden suhteen. Olen Clausionin oman ohjelmiston pääkäyttäjä, joten pääsen aina etulinjassa testaamaan uusimmat versiot ja osallistumaan tuotekehitykseen. Viime aikoina olen auttanut myös myynticaseissa ja ollut mukana Clausionin webinaareissa kertomassa ratkaisuistamme. Tämä laajempi vastuu, jossa pystyn taloushallinnon tehtävien lisäksi tukemaan tuotekehitystä sekä myyntiä ja markkinointia sopii minulle erinomaisesti ja tuo vaihtelevuutta tekemiseen. Minulle tämä on aito asiantuntijatyö – täydellinen vastuu ja vapaus sulassa sovussa”, Antti sanoo.

Antti kertoo arvostavansa erityisesti Clausionin matalaa hierarkiaa, jonka myötä hän kokee aidosti voivansa vaikuttaa päätöksentekoon, sillä hänen mielipidettään kuunnellaan ja arvostetaan. ”Tunsin bisneksen potentiaalin jo entuudestaan. Pääomasijoittajamme Verdane haluaa panostaa Clausioniin voimakkaasti ja visio toiminnan laajentamisesta on vahva. On hienoa olla tässä kaikessa mukana”, Antti kertoo.

Clausionin arvoista Antti tuntee omakseen eniten luotettavuuden. Talouspäällikön roolissa, kuten koko Clausionin liiketoiminnassa, luotettavuuden merkitys korostuu. ”Numeroihin ja dataan on helppo hukkua. Mielestäni taloushallinnon ja Clausionin tärkein tehtävä on lisätä luotettavalla tavalla selkeyttä ja kirkkautta kaaoksen keskelle, jotta liiketoiminta voi kukoistaa.”


Lauri Ruutu kuva
Lauri, Senior Solution Consultant

Lauri aloitti Baswarella sisäisen laskennan konsulttina vuonna 2011. Yrityksen nimi oli ehtinyt muuttua Clausioniksi ja titteliin oli tullut senioriteetti mukaan, kun Lauri pääsi viettämään 10-vuotispäiviään keväällä 2021. ”Clausionilla toimintatavat ovat kevyitä ja organisaatio on matala. Meillä on hyvä, rento meininki ja vaikkapa HR-asioiden hoito on käden ulottuvilla”, Lauri kertoo.

Laurille on kertynyt kokemusta sisäisestä laskennasta jo parinkymmenen vuoden ajan, pöydän molemmilta puolilta. Pitkä kokemus auttaa erilaisten suunnitteluympäristöjen tekemisessä, jossa asiakkaan liiketoiminta on ytimessä.

”Mielenkiintoisempia projekteja ovat ne, joissa päästään oikeasti kehittämään asiakkaan liiketoimintaa. Tyypillisesti onnistuneissa projektissa on lähdetty melko pienestä liikkeelle, eikä yritetty haukata koko kakkua kerrallaan. Tällöin asiakkaan osaaminen Clausionin järjestelmästä kasvaa ja meidän ymmärryksemme asiakkaan liiketoiminnasta lisääntyy. Ymmärryksen kasvaessa molemmin puolin, pystymme tarjoamaan asiakkaalle juuri heitä parhaiten palvelevia toimintamalleja ja ratkaisuja, sekä luomaan pitkäaikaista kumppanuutta”, Lauri kuvailee.

Clausionin arvoista Lauri nostaa tärkeimmäksi ammattimaisuuden. Hän pitää itsestään selvänä, että jos asiakkaalle luvataan jotain, se pidetään. Ammattimaisuus kuvaa Laurin mielestä myös konsulttitiimiä. Jos itse ei tiedä jotain asiaa, aina löytyy kollega, joka on tehnyt toteutuksen aiemmin muualla. Itsensä ja oman työn johtaminen tuo Laurin mukaan tekemiseen vapautta, josta hän nauttii.

”Clausionin panostukset cloud-ratkaisuihin ovat tietysti askel eteenpäin ja liikevaihdon vakaa kasvu hyvä asia. Toivottavasti saadaan taas pian järjestettyä työajan ulkopuolisia kohtaamisia kollegoiden kanssa, jotta korona-ajan hengen mukaan pelkät nimet ruuduilla muuttuisivat oikeiksi kasvoiksi”, Lauri päättää.


Henri Latvanen kuva
Henri, Head of Product Management

Elokuussa 2019 Clausionilla aloittanut Henri on meille vanha tuttu entisen omistajan ajoilta.

Henrin kiinnostus heräsi, kun hän sai vinkin Clausionin tuotepäällikön tehtävästä. Aiempaa kokemusta tuotehallinnan tehtävistä Henrillä ei ollut, mutta takana on monipuolinen työhistoria, josta on helppo ammentaa uuteen työhön. Vuodesta 2000 asti taloushallinnon tuotteiden parissa työskennellyt Henri on toiminut pääsääntöisesti sovelluskonsulttina, mutta myös koodarina, pre-sales-konsulttina, projektipäällikkönä sekä omien sanojensa mukaan ”yleishörhönä”. Kokemusta löytyy myös vähittäiskaupasta sekä matkailu- ja ravintola-alalta perheen yritysten kautta.

Clausionin joukkoon oli helppo liittyä.
”Oli turvallista palata, kun tiesin millaiseen firmaan olin tulossa.”

Henri toivoo työltään mahdollisimman monipuolista tekemistä ja onkin päässyt heti hyvään vauhtiin.

”Välillä tuskastuttaa, kun asiat eivät tapahdu niin nopeasti kuin haluaisi. Mutta sitten on huippuhetkiä, kun visio alkaa muodostua ja kirkastuu uudestaan, mitkä meidän vahvuudet ovat ja missä on parannettavaa.”

Tuotepäällikön tavoite on selvä. ”Odotan, että pääsen edistämään Clausionin nousua maailman parhaaksi softafirmaksi omalla alallaan!”


Ella Nikula kuva
Ella, Office Administrator

”Ella hoitaa”, on tuttu lausahdus Clausionin toimistolla. Ella on Clausionin aurinkoinen Office Administrator, joka hoitaa paitsi talous- ja henkilöstöhallinnon avustavia tehtäviä ja asiakaspalvelua, myös monenlaisia päivittäisiä juoksevia asioita ja käytännön järjestelyitä sekä toimii lisäksi Clausionin työsuojelupäällikkönä.

Ella päätyi Clausionille syksyllä 2018 kaivattuaan vaihtelua kaupan alan töihin.

”Koska minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta toimistotyöstä, päätin hakea semmoista.”

Kivointa toimiston ”joka paikan höylän” työssä on Ellan mukaan työtehtävien vaihtelevuus. Kaikki työpäivät on keskenään erilaisia, eikä koskaan tule tylsää.

”Parasta Clausionilla on rento ja avoin työilmapiiri sekä se, että meillä on niin ihanan erilaisia tyyppejä töissä.”


Leena, Senior Documentation and Localization Specialist

Työpaikan vaihto ei ollut varsinaisesti käynyt Leenan mielessä, kun hän sai Clausionilla työskenteleviltä entisiltä työkavereiltaan vinkin avoimesta työpaikasta. Tuttavat saivat kuitenkin kiinnostumaan tarjolla olevasta dokumentointi- ja lokalisointitehtävästä.

”Kuulosti siltä, että siinä saisi tehdä hyvin monipuolisesti kaikenlaisia dokumentointi- ja lokalisointitöitä. Työsarkaa olisi paljon, mutta omaan toimenkuvaan voisi myös itse vaikuttaa.”

Leena on nyt työskennellyt Clausionin dokumentointi- ja lokalisointiasiantuntijana syyskuusta 2019 lähtien. Työtehtäviin kuuluu muun muassa FPM-järjestelmän käyttäjädokumentointia ja käyttöliittymän lokalisointia, sisäisen dokumentaation suunnittelua, sisällönhallintaa ja toimintatapojen määrittelyä.

Muutaman kuukauden jälkeen ei kaduta. Lupausten mukaan työ on ollut monipuolista ja asioihin saa ottaa kantaa. Myös Clausionin porukkaan on ollut helppo sujahtaa mukaan.

”Kivoja ihmisiä”, mutkaton pohjalainen toteaa.

Leenan mielestä Clausionilla on parasta matala organisaatio, joka mahdollistaa nopeat suunnanmuutokset ja joustavuuden. Ja siitä kokenut kehäkettu jopa hieman yllättyi, että Clausionilla ikää ei pidetä rasitteena.

”On hienoa, että pitkää kokemusta arvostetaan. Viisikymppinenkin vielä kelpaa!”

Omassa työssä Leenan mukaan parasta on itsenäisyys ja se, että asioita pystyy tekemään myös omassa aikataulussa. Kun kaikki tekeminen ei ole kiinni deadlineissa, asioita ehtii miettiä kunnolla.

”Arvostan sitä, että on vapaus pohtia ja parantaa toimintatapoja. Ei ole pakko tehdä niin kuin aina ennenkin.”


Vesa Tuomala kuva
Vesa, Head of Product Development

Vesa on työskennellyt Clausionin tuotteiden parissa jo niiden alkuajoista lähtien. Itse asiassa Vesa oli ensimmäinen Baswaren tuotekehitykseen palkattu henkilö.

Baswaren kirjoissa Vesan ura ehti kestää kaksi viikkoa vaille 25 vuotta. Nyt matka jatkuu Clausionin kyydissä. Pitkän tien varrelle on mahtunut luonnollisesti monenlaista vaihetta ja tekemistä.

”1990-luvun alussa työskentelin 50-prosenttisesti asiakaskohtaisesti räätälöidyissä projekteissa, joissa koodasin tarvittavaa sovellusta asiakkaalla. Loput 50% olin mukana taloushallinnon ohjelmistojen tekemisessä, joita olivat tuolloin Sigma ja Target.”

Vähitellen tuotekehitys alkoi viedä yhä enemmän aikaa, ja 90-luvun loppupuolelta lähtien Vesa on keskittynyt ohjelmistojen tekemiseen. Vuosien varrella rooli on vaihdellut tiimikoon kasvaessa kehittäjästä arkkitehtiin, ja tiiminvetovastuu Vesalla on ollut vuodesta 2008 alkaen. Vuodesta 2014 lähtien hän on toiminut tuotekehitysyksikön vetäjänä.

Vesan pitkän uran salaisuus on yksinkertaisesti se, ettei hän ole ehtinyt koskaan kyllästyä työssään.

”Olen saanut olla mukana monenlaisissa asioissa. Yksi keskeinen asia on ollut, että olen koko ajan päässyt monipuolisesti olemaan mukana siinä, mitä tuotekehityksessä tehdään ja mihin asiakas tuotetta käyttää.”


Mikael Harthin kuva
Mikael, Senior Cloud System Architect

Mikael vedettiin mukaan Clausionin edeltäjälle Baswarelle, jossa hän aloitti vuonna 2001 liittymäkonsulttina. Parin vuoden ulkomaanseikkailuita lukuun ottamatta, hän on viihtynyt talossa jo parikymmentä vuotta. Nykyisin työpäivät täyttyvät seniorikehittäjän ja ohjelmistoarkkitehdin tehtävistä, erityisesti Cloud-ympäristössä. 

”Ohjelmointi ja uudet teknologiat kiinnostavat minua kovasti. Viime aikoina olen työskennellyt Clausionin pilviratkaisuiden parissa, joiden kehittäminen on ollut mielekästä. Pilviratkaisut tuovat ehdottomasti lisäarvoa asiakkaillemme ”, Mikael kertoo. 

Uusia ehdotuksia järjestelmän kehittämiseksi arvostetaan, ja asioita saadaan vietyä eteenpäin sekä itsenäisesti että tiimin kanssa. 

”Sanoisin, että Clausionin arvoista innovatiivisuus osuu kaikista lähimmäksi omaan tekemiseeni. Parempia toimintatapoja ja järjestelmän optimoimista myös infran puolella mietitään jatkuvasti. Pidän tekemisen vapaudesta, ja siitä, että asioita saa ja pitää tehdä oma-aloitteisesti, joka mahdollistaa myös innovoinnin”, hän päättää.  

Kiinnostaisiko sinua ottaa uusi askel urallasi ja liittyä joukkoomme?