Clausionin toimitusjohtaja Tomi Lod: Start-up -yrityksestä kasvuyritykseksi

Tomi Lod on toiminut Clausionin johdossa vuodesta 2018 saakka, ja on nähnyt yrityksen ja toimialan muutokset aitiopaikalta.

– On ollut hienoa nähdä, että yritykset ovat viime aikoina panostaneet aiempaa enemmän suunnitteluun ja ennustamiseen – sen sijaan, että katsottaisiin vain peruutuspeiliin. Tämä on huomioitu myös meillä Clausionilla, ja panostaminen nimenomaan tähän ”planning”-puoleen myös ohjelmiston suhteen on suunta eteenpäin, Lod sanoo.

– Asiakkaiden rooli Clausionin ratkaisuiden kehityksessä on keskeinen. Niin tuotteemme kuin asiantuntijamme ovat asiakkaita varten. Tämän vuoksi haluamme myös jatkossa tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, heidän tarpeisiinsa, Lod jatkaa.

Niin johtamisen kuin työskentelyn näkökulmasta vuosi 2020 on ollut erilainen ja haastava. Lod kiittelee sitoutunutta ja osaavaa asiantuntijatiimiään, joka on suoriutunut vuodesta hienosti.

– Uskon, että etätyön yleistymisen myötä monet yritykset ovat huomanneet kuinka tärkeää on, että työtä voidaan tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Koska työn tulee olla myös jatkossa joustavaa, pilviratkaisut ovat välttämättömyys. Mukava olisi kuitenkin nähdä tiimiä ihan kasvotusten pitkästä aikaa, Lod hymyilee.

Clausion on Suomessa markkinan kärjessä, miltä yrityksen tulevaisuus näyttää?

– Markkinat Suomen ulkopuolella ovat valtavat. Olemme jo ottaneet ensiaskeleet ulkomailla ja tarkoitus on mennä eteenpäin. Olen vakuuttunut, että Clausionilla on positiivinen tulevaisuus pilviratkaisujen tarjoajana niin Suomessa kuin muillakin markkinoilla.

Tomi Lod

  • 58-vuotias helsinkiläinen
  • Perheessä vaimo ja kolme aikuista poikaa: ”Kaksi vanhinta on tietotekniikka-alalla ja nuorin, Robin Lod on ammattijalkapalloilija Minnesotassa, Yhdysvalloissa. Ensimmäinen lapsenlapsi on kietonut pikkusormensa tiukasti ”papan” ympärille.
  • Tomi on opiskellut USA:ssa, Kalamazoo Collegen filosofian laitoksella.
  • Ollut koko työuransa tekemisissä tietotekniikan kanssa. Tomi on toiminut mm. konsulttina sekä asiantuntijapalveluiden ja globaalin myynnin vetäjänä.
  • Harrastaa urheilua: ”Lumilautailen ja pelaan kaukalopalloa sekä ikämiesjoukkueessa jääkiekkoa.”
  • Lukee paljon ja monipuolisesti: ”Kaikki science fictionista Dostojevskiin käy.”
  • Tomi Lod LinkedInissä