Työntekijätarinat

 

Lue, millaista meillä on olla töissä.

Leena
Senior Documentation and Localization Specialist

Dokumentointikentän haltija

Työpaikan vaihto ei ollut varsinaisesti käynyt Leenan mielessä, kun hän sai Clausionilla työskenteleviltä entisiltä työkavereiltaan vinkin avoimesta työpaikasta. Tuttavat saivat kuitenkin kiinnostumaan tarjolla olevasta dokumentointi- ja lokalisointitehtävästä.

 

”Kuulosti siltä, että siinä saisi tehdä hyvin monipuolisesti kaikenlaisia dokumentointi- ja lokalisointitöitä. Työsarkaa olisi paljon, mutta omaan toimenkuvaan voisi myös itse vaikuttaa.”

 

Leena on nyt työskennellyt Clausionin dokumentointi- ja lokalisointiasiantuntijana syyskuusta 2019 lähtien. Työtehtäviin kuuluu muun muassa FPM-järjestelmän käyttäjädokumentointia ja käyttöliittymän lokalisointia, sisäisen dokumentaation suunnittelua, sisällönhallintaa ja toimintatapojen määrittelyä.

 

Muutaman kuukauden jälkeen ei kaduta. Lupausten mukaan työ on ollut monipuolista ja asioihin saa ottaa kantaa. Myös Clausionin porukkaan on ollut helppo sujahtaa mukaan.

 

”Kivoja ihmisiä”, mutkaton pohjalainen toteaa.

 

Leenan mielestä Clausionilla on parasta matala organisaatio, joka mahdollistaa nopeat suunnanmuutokset ja joustavuuden. Ja siitä kokenut kehäkettu jopa hieman yllättyi, että Clausionilla ikää ei pidetä rasitteena.

 

”On hienoa, että pitkää kokemusta arvostetaan. Viisikymppinenkin vielä kelpaa!”

 

Omassa työssä Leenan mukaan parasta on itsenäisyys ja se, että asioita pystyy tekemään myös omassa aikataulussa. Kun kaikki tekeminen ei ole kiinni deadlineissa, asioita ehtii miettiä kunnolla.

 

”Arvostan sitä, että on vapaus pohtia ja parantaa toimintatapoja. Ei ole pakko tehdä niin kuin aina ennenkin.”

Henri
Product Manager

Paluumuuttaja uusiin hommiin

Elokuussa 2019 aloittanut Product Managerimme Henri on meille vanha tuttu entisen omistajan ajoilta.

 

Henrin kiinnostus heräsi, kun hän sai vinkin Clausionin tuotepäällikön tehtävästä. Aiempaa kokemusta tuotehallinnan tehtävistä Henrillä ei ollut, mutta takana on monipuolinen työhistoria, josta on helppo ammentaa uuteen työhön. Vuodesta 2000 asti taloushallinnon tuotteiden parissa työskennellyt Henri on toiminut pääsääntöisesti sovelluskonsulttina, mutta myös koodarina, pre-sales-konsulttina, projektipäällikkönä sekä omien sanojensa mukaan ”yleishörhönä”. Kokemusta löytyy myös vähittäiskaupasta sekä matkailu- ja ravintola-alalta perheen yritysten kautta.

 

Clausionin joukkoon oli helppo liittyä.

 

”Oli turvallista palata, kun tiesin millaiseen firmaan olin tulossa.”

 

Henri toivoo työltään mahdollisimman monipuolista tekemistä ja onkin päässyt heti hyvään vauhtiin.

 

”Välillä tuskastuttaa, kun asiat eivät tapahdu niin nopeasti kuin haluaisi. Mutta sitten on huippuhetkiä, kun visio alkaa muodostua ja kirkastuu uudestaan, mitkä meidän vahvuudet ovat ja missä on parannettavaa.”

 

Tuotepäällikön tavoite on selvä.

 

”Odotan, että pääsen edistämään Clausionin nousua maailman parhaaksi softafirmaksi omalla alallaan!”

Ella
Office Administrator

Toimiston joka paikan höylä

”Ella hoitaa”, on tuttu lausahdus Clausionin toimistolla. Ella on Clausionin aurinkoinen Office Administrator, joka hoitaa paitsi talous- ja henkilöstöhallinnon avustavia tehtäviä ja asiakaspalvelua, myös monenlaisia päivittäisiä juoksevia asioita ja käytännön järjestelyitä sekä toimii lisäksi Clausionin työsuojelupäällikkönä.

 

Ella päätyi Clausionille syksyllä 2018 kaivattuaan vaihtelua kaupan alan töihin.

 

”Koska minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta toimistotyöstä, päätin hakea semmoista.”

 

Kivointa toimiston ”joka paikan höylän” työssä on Ellan mukaan työtehtävien vaihtelevuus. Kaikki työpäivät on keskenään erilaisia, eikä koskaan tule tylsää.

 

”Parasta Clausionilla on rento ja avoin työilmapiiri sekä se, että meillä on niin ihanan erilaisia tyyppejä töissä.”

Vesa
Head of Product Development

Todellinen konkari

Vesa on työskennellyt Clausionin tuotteiden parissa jo niiden alkuajoista lähtien. Itse asiassa Vesa oli ensimmäinen Baswaren tuotekehitykseen palkattu henkilö.

 

Baswaren kirjoissa Veran ura ehti kestää kaksi viikkoa vaille 25 vuotta. Nyt matka jatkuu Clausionin kyydissä. Pitkän tien varrelle on mahtunut luonnollisesti monenlaista vaihetta ja tekemistä.

 

”1990-luvun alussa työskentelin 50-prosenttisesti asiakaskohtaisesti räätälöidyissä projekteissa, joissa koodasin tarvittavaa sovellusta asiakkaalla. Loput 50% olin mukana taloushallinnon ohjelmistojen tekemisessä, joita olivat tuolloin Sigma ja Target.”

 

Vähitellen tuotekehitys alkoi viedä yhä enemmän aikaa, ja 90-luvun loppupuolelta lähtien Vesa on keskittynyt ohjelmistojen tekemiseen. Vuosien varrella rooli on vaihdellut tiimikoon kasvaessa kehittäjästä arkkitehtiin, ja tiiminvetovastuu Vesalla on ollut vuodesta 2008 alkaen. Vuodesta 2014 lähtien hän on toiminut tuotekehitysyksikön vetäjänä.

 

Vesan pitkän uran salaisuus on yksinkertaisesti se, ettei hän ole ehtinyt koskaan kyllästyä työssään.

”Olen saanut olla mukana monenlaisissa asioissa. Yksi keskeinen asia on ollut, että olen koko ajan päässyt monipuolisesti olemaan mukana siinä, mitä tuotekehityksessä tehdään ja mihin asiakas tuotetta käyttää.”