Työntekijätarinat

 

Lue, millaista meillä on olla töissä.

Vesa, Head of Product Development

Todellinen konkari

Vesa on työskennellyt Clausionin tuotteiden parissa jo niiden alkuajoista lähtien. Itse asiassa Vesa oli ensimmäinen Baswaren tuotekehitykseen palkattu henkilö.

 

Baswaren kirjoissa Veran ura ehti kestää kaksi viikkoa vaille 25 vuotta. Nyt matka jatkuu Clausionin kyydissä. Pitkän tien varrelle on mahtunut luonnollisesti monenlaista vaihetta ja tekemistä.

 

”1990-luvun alussa työskentelin 50-prosenttisesti asiakaskohtaisesti räätälöidyissä projekteissa, joissa koodasin tarvittavaa sovellusta asiakkaalla. Loput 50% olin mukana taloushallinnon ohjelmistojen tekemisessä, joita olivat tuolloin Sigma ja Target.”

 

Vähitellen tuotekehitys alkoi viedä yhä enemmän aikaa, ja 90-luvun loppupuolelta lähtien Vesa on keskittynyt ohjelmistojen tekemiseen. Vuosien varrella rooli on vaihdellut tiimikoon kasvaessa kehittäjästä arkkitehtiin, ja tiiminvetovastuu Vesalla on ollut vuodesta 2008 alkaen. Vuodesta 2014 lähtien hän on toiminut tuotekehitysyksikön vetäjänä.

 

Vesan pitkän uran salaisuus on yksinkertaisesti se, ettei hän ole ehtinyt koskaan kyllästyä työssään.

”Olen saanut olla mukana monenlaisissa asioissa. Yksi keskeinen asia on ollut, että olen koko ajan päässyt monipuolisesti olemaan mukana siinä, mitä tuotekehityksessä tehdään ja mihin asiakas tuotetta käyttää.”

Maria, Product Owner

Viisikymppisenä uudelle uralle

Maria astui Clausionin riveihin huhtikuussa 2019. Pitkään pääasiassa teknisen dokumentoinnin tehtävissä työskennellyt Maria kiinnostui Clausionin Product Ownerin paikasta saatuaan vinkin Clausionilla työskentelevältä entiseltä työkaveriltaan.

 

Aluksi Maria epäröi hakea työtehtävää, johon hänellä ei ollut aiempaa kokemusta. Oma puoliso kuitenkin kannusti yrittämään, ja Maria rohkaistui lähettämään hakemuksen.

 

Clausionin rekrytointiprosessi saa Marialta kehuja. Haastattelut oli hyvin valmisteltu, ilmapiiri oli mukava ja yhteydenotot tulivat tiuhaan. Poikkeuksellisen hienoa oli, ettei Clausionilla tuijotettu pelkästään aiempaa työkokemusta, vaan hakijaan tutustuttiin avoimin mielin.

 

”Tuli olo, että oikeasti halutaan tietää kuka olen, mitä vahvuuksiani voidaan uudessa työssä hyödyntää ja mikä on motivaationi uusiin hommiin. Oli helppo antaa itsensä innostua työstä ja firmasta. Ajattelisin, että avoin mieli molemmin puolin oli ratkaiseva.”

 

Maria ilahtui myös siitä, ettei hänen ikänsä aiheuttanut ennakkoluuloja. Toisenlaisiakin kokemuksia viisikymppisillä työnhakijoilla usein on.

 

Maria arvostaa suuresti sitä, että Clausion on tarjonnut hänelle tilaisuuden siirtyä pitkän työuran jälkeen uudenlaisiin tehtäviin. Työnantajan osoittama luottamus kasvattaa motivaatiota entisestään.

”On mahtavaa, ja esimerkillistä työnantajalta, että Clausion luottaa minuun ja antaa mahdollisuuden oppia uutta.”

Ella, Office Administrator

Toimiston joka paikan höylä

”Ella hoitaa”, on tuttu lausahdus Clausionin toimistolla. Ella on Clausionin aurinkoinen Office Administrator, joka hoitaa paitsi talous- ja henkilöstöhallinnon avustavia tehtäviä ja asiakaspalvelua, myös monenlaisia päivittäisiä juoksevia asioita ja käytännön järjestelyitä sekä toimii lisäksi Clausionin työsuojelupäällikkönä.

 

Ella päätyi Clausionille noin vuosi sitten kaivattuaan vaihtelua kaupan alan töihin.

 

”Koska minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta toimistotyöstä, päätin hakea semmoista.”

 

Kivointa toimiston ”joka paikan höylän” työssä on Ellan mukaan työtehtävien vaihtelevuus. Kaikki työpäivät on keskenään erilaisia, eikä koskaan tule tylsää.

 

”Parasta Clausionilla on rento ja avoin työilmapiiri sekä se, että meillä on niin ihanan erilaisia tyyppejä töissä.”

Clausionin asiakastuki

Clausionin asiakastuessa tarvitaan monipuolista osaamista. Kysymyksiä tulee laidasta laitaan niin teknisiin kuin sisältöasioihinkin liittyen. Lue, miten Clausionin asiakastuki kuvailee työtään.

Clausionin tuotekehityksen testaus

Clausionin testaajat varmistavat, että FPM-järjestelmä toimii aiotulla tavalla. Työssä vaaditaan paljon sitkeyttä, mutta myös luovuutta ja kykyä katsoa ohjelmaa erilaisista näkökulmista.

Clausionin konsultointi

Clausionin konsultti ei kohtaa työssään kahta samanlaista asiakasta tai projektia. Sopeutumiskyky ja hyvät kommunikointitaidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lue, mitä Clausionin konsultti kertoo työstään.

Clausionin tuotekehitys

Clausionin Suomen ja Intian tuotekehityksessä työskennellään kohti yhteistä päämäärää. Intialaisille Clausion tarjoaa mahdollisuuden työskennellä kansainvälisen tuotteen parissa ja monia tapoja kasvattaa omaa osaamista.