Tehokas raportointi säästää aikaa ja siivittää parempaan päätöksentekoon

konsernitilinpäätös data

Vaatimuslista yritysten talousraporteille on kasvanut valtavasti viime vuosina. Enää ei riitä, että raportoidaan oikeita asioita, vaan asiat tulee myös raportoida oikealla tavalla. Tavalla, joka on kiireiselle yritysjohdolle helposti kulutettavissa. Ja tavalla, joka mahdollistaa yritysjohdon nopean mutta valveutuneen päätöksenteon. Raportin sisällön lisäksi myös aika on tärkeä tekijä: nopeasykkeisessä maailmassa raporteilta odotetaan aina tuoreutta. Raportointisyklin tulee siis olla tiuha ja tämän vuoksi tulee automatisoida se mikä voidaan. Yritysjohdon lisäksi myös ulkoisilla sidosryhmillä on omat vaatimuksensa raportoinnin suhteen. Myös nämä vaatimukset ovat kasvaneet ja tulevat kasvamaan entisestään

Raportointityökalu vastaa raportoinnin aikapaineeseen

Raportit ovat aina tuoretavaraa. Talousraporttien luvut vanhenevat nopeasti, joten ketteryys on ehdoton valtti. Jos datan kaivamiseen, tunnuslukujen valitsemiseen ja raportin koostamiseen tuhraantuu viikkoja, niin sen parasta ennen päivä saattaa olla jo mennyt raportin kilahtaessa yritysjohdon sähköpostiin. Ja joissain tapauksissa ei puhuta edes viikoista, vaan päivistä – jopa tunneista. 

Talousraporteilla on siis merkittävä aika-arvo. Jotta ne voidaan tuottaa ja lähettää eteenpäin mahdollisimman nopeasti, on manuaalisen työn osuus fiksua minimoida tai jopa eliminoida kokonaan. Clausionin raportointityökalujen avulla yrityksen talousraportoinnin automatisointi on helppoa ja nopeaa. Raportin laatimiseen ennen käytetty aika voidaan siis käyttää tehokkaasti tulosten analysointiin ja tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseen. 

tietokone jossa clausion fpm näkymä

Modernia ja ammattimaista raportointia raportointityökalulla

Talousraportin ensisijainen tehtävä on auttaa yritysjohtoa liiketoiminnan ennustamisessa ja päätöksenteossa. Tämän tehtävän edessä moni kompastuu virheelliseen ajatukseen: mitä enemmän eri asioita raportoidaan, sitä parempi. Sitä todennäköisemmin yritysjohto saa tarvitsemansa tiedon ja kykenee tekemään päätöksiä. Todennäköisesti käy kuitenkin juuri päinvastoin. Pitkää ja vaikealukuista raporttia ei lueta, joten sen arvo päätöksenteon välineenä ja johdon tukena on nolla. 

On siis elintärkeää pitää raportti tiiviinä ja helposti kulutettavana pakettina valitsemalla siihen oikeat tunnusluvut – eikä muuta. Clausionin raportointityökalulla teet selkeät ja näyttävät raportit helposti ja nopeasti. Alan parhaat konsulttimme auttavat tarvittaessa alkuun raportoinnin kanssa.  Näin saat raporttiisi takuuvarmasti juuri sinun yrityksesi kannalta olennaisimmat elementit.

ESEF Reporting Tool vastaa ulkoisiin vaatimuksiin raportoinnilta

Vuoden 2021 tilinpäätöksistä alkaen kaikkien eurooppalaisten listayhtiöiden tulee raportoida tilinpäätökset ja toimintakertomukset yhtenäisessä sähköisessä muodossa. Näiden vaatimusten mukaisia raportteja kutsutaan ESEF (European Single Electronic Format) -raporteiksi. ESEF-raporteissa käytetään kansainvälisesti lanseerattua XBLR-raportointikieltä, tietynlaista standardia talousraportonnille, joka tekee eurooppalaisten yritysten raporttien vertailusta helppoa ja luotettavaa. 

Clausion Reporting Tool on ESEF-vaatimukset täyttävä, jonka avulla XBRL-raportti syntyy käden käänteessä. ESEF Reporting Tool vastaa pörssiyhtiöiden virallisiin raportointivaatimuksiin ja on aina päivitetty viranomaisten viimeisimpien ohjeistusten mukaan. 

Me voimme auttaa sinua tehostamaan raportointia – haluatko kuulla lisää?