Graafeja paperilla ja padilla

Tarkka ja sujuva budjetointi ja ennustaminen

Clausion on todellinen talousosaston ajankäytön pelastaja! Avullamme siirryt datan kerääjästä todellista päätöksenteon lisäarvoa tuottavaksi analysoijaksi. Ennusteiden ja budjettien tekeminen ei ole enää vain talousosaston harteilla vaan niiden teko jalkautetaan kentälle helppokäyttöisellä käyttöliittymällä. Clausionin joustava suunnittelutyökalu tukee asiakkaidemme erilaisia suunnitteluprosesseja – oli kyse palkka-, myynti-, tuotanto- tai kustannusbudjeteista. 

Clausionin ratkaisut integroituvat helposti muihin yritysjärjestelmiin. Näin saat parhaan kokonaisnäkymän ja numeroita, joihin voit luottaa.

”Meillä on pitkä kokemus Clausionin järjestelmän käytöstä ja se palvelee hyvin liiketoimintamme tarpeita budjetoinnissa, ennustamisessa ja talouden suunnittelussa. Järjestelmä on vakaa ja helppokäyttöinen laajalle käyttäjäjoukolle.

Tero Manninen, Controller, Alko

Monipuoliset suunnittelu-ulottuvuudet

Suunnittele liiketoimintaasi juuri teille oleellisilla ajureilla. Clausionin ulottuvuuskäsittely soveltuu taatusti organisaationne tarpeisiin. Suunnittelua tehdään tarpeen mukaan organisaation, tuotteiden, asiakkaiden tai vaikka projektien näkökulmasta. Voit valita vapaasti teille sopivan tarkkuustason.

Jalkauta vastuu koko organisaatioon

Clausion Cloud mahdollistaa suunnitteluprosessin, jossa koko organisaatio sitoutetaan lukuihin. Järjestelmä tukee joustavasti sekä bottom up että top down -ajattelua prosessista.

Panosta datan analysointiin

Kun ennusteiden syöttö on hajautettu koko organisaatioon, voit keskittyä itse datan analysointiin. Järjestelmä tukee erilaisten skenaarioiden tekemistä monipuolisesti.

Ovatko yrityksesi budjetointijärjestelmä ja budjetointiprosessi ajan tasalla? Tutustu aiheeseen!

dataa laitteilla ja paperilla

Kohti rullaavaa ennustamista

Monet yritykset pitävät vielä tänä päivänä budjettia pelkästään ennusteena yrityksen tulevasta liikevaihdosta, ja tekevät hartiavoimin töitä kerran vuodessa saadakseen budjetin kasaan. Budjetin tulisi kuitenkin olla aktiivinen toimintasuunnitelma, jonka avulla yritys voi saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen. Tässä yhtenä avaintekijänä on siirtyä rullaavaan ennustamiseen. Rullaava ennustaminen auttaa parantamaan ennusteen tarkkuutta merkittävästi.

mies ja tietokone

Pienet asiat – suuret muutokset

Jäikö yksi kauppa toteutumatta? Vai tuliko sittenkin hyviä uutisia ja hävityksi luultu kauppa toteutuikin? Olipa tilanne kumpi tahansa, mikäli budjettiin ei reagoida aktiivisesti, on selittelyn paikka. Rullaavan ennustamisen suurin hyöty on, että yritys voi reagoida muutoksiin ajoissa ja ennuste pysyy ajan tasalla.

Clausionin taloushallinnon asiantuntijat ovat auttaneet useita kymmeniä suuria ja keskisuuria yrityksiä kohti toimivampaa budjetointia ja ennustamista.

Lue artikkeli, miten voit tehdä talouden jatkuvasta ennustamisesta yrityksesi menestystekijän.

Mitä jokaisen tulee tietää yrityksen budjetista?

Budjetin laatiminen nykypäivän liiketoimintaympäristössä on jatkuvaa muutosten hallintaa. Siksi on tärkeää, että työkalut budjetin tekemiseen ovat joustavia ja luotettavia. Clausion FPM toimii talousosaston hermokeskuksena, joten voit luottaa siihen, että tieto ei siiloudu vaan näyttää samalta joka käyttäjälle. Luotettava data takaa luotettavia päätöksiä. Ota askel kohti modernimpaa taloussuunnittelua Clausionin kanssa.

Lue, mitä jokaisen tulee tietää yrityksen budjetista.

opas kuva

Mitä kannattaa ottaa huomioon budjetointijärjestelmän valinnassa?

Olemme koonneet oppaan sinua varten.

vastuualueet

Vastuualueet

Budjetointi ja ennustaminen voidaan hajauttaa turvallisesti ja tehokkaasti organisaatioon. Budjetti- ja ennustevastuulliset syöttävät hallitusti oman vastuualueensa luvut suoraan järjestelmään. Pääkäyttäjä voi seurata ajantasaisesti budjetti- tai ennustekokonaisuuden muodostumista ja pääsee vaivattomasti hienosäätämään syntynyttä kokonaisuutta johdon tarpeiden mukaisesti.

syöttöpohjat

Syöttöpohjat

Järjestelmän raportit toimivat myös helppokäyttöisinä ja joustavina syöttöpohjina. Budjetin ja ennusteen syöttötaso on vapaasti syötön aikana vaihdettavissa tilanteen mukaan. Pääkäyttäjä voi asettaa erilaisia laskentasääntöjä, kuten sosiaalikululaskentoja ja jakokäyriä, tukemaan suunnittelua ja helpottamaan halutun tarkkuustason saavuttamista.

rinnakkaisversiot

Rinnakkaisversiot

Versiohallinta luo johdolle turvallisen simulointiympäristön, jossa muutosten ja ’what if’-laskelmien vaikutusta voi nopeasti analysoida eri tasoilla. Esimerkiksi yhdelle osastolle tai tuotteelle tehdyn muutoksen vaikutus budjetti- tai ennustekokonaisuuteen on heti nähtävissä. Versiohallinta mahdollistaa myös suunnittelutilanteiden talteenoton ja vaihtoehtoiset simulointiversiot.

prosessin hallinta

Prosessinhallinta

Pääset pääkäyttäjänä näkemään budjettien ja ennusteiden tämän hetken tilan. Prosessinhallinnasta pääset tarkastamaan ketkä käyttäjistä ovat syöttäneet lukuja.

Haluatko kuulla, miten Clausion voisi auttaa sinun yritystäsi budjetoinnissa ja ennustamisessa?