Clausion Leasing – vuokrasopimusraportointi helposti ja luotettavasti

IFRS 16 -standardi kuvaa kuinka yritysten on tunnistettava, mitattava, esitettävä ja julkistettava vuokrasopimuksensa. IFRS 16 -standardin tuoma muutos on merkittävä erityisesti vuokralle ottajan näkökulmasta. Standardi kertoo, milloin vuokrasopimukset tulee merkitä taseeseen ja siihen perustuviin tunnuslukuihin, kuten velkojen ja oman pääoman suhteeseen. IFRS 16 -standardin myötä vaaditaan merkittävästi aiempaa enemmän liitetietoja. IFRS 16 vaikuttaa myös rahavirtalaskelmaan ja sen raportointiin. Standardin myötä ainoastaan vuokrasopimusvelan koron osuus vuokrista voidaan esittää liiketoiminnan rahavirtoina.

henkilö katselee raportteja

Helppokäyttöinen työkalu vuokrasopimusten raportointiin

Clausion Leasing -työkalun avulla lasketat ketterästi vuokrasopimusten taseeseen merkinnät, poistot, korkokulut ja velan lyhennyskirjaukset, sekä automatisoit tulevien kausien kirjaukset ja vuokrasopimusmuutokset. Ratkaisu on helppokäyttöinen ja kattava juuri IFRS 16 -laskentaan ja -raportointiin. Käsittelet joustavasti IFRS 16 -standardin vaatimat muutostilanteet ja tuotat kirjanpitoon ja raportointiin tarvittavat luvut, jotka kattavat taseen, tuloslaskelman ja rahavirran sekä tilinpäätöksen liitetiedot.

Leasing raportointi

Säästä aikaa ja resursseja

IFRS 16 -standardin mukaisten kirjausten määrä on usein valtava, jolloin manuaalinen listaamistyö esimerkiksi Exceliin on riskialtista ja aikaa vievää. Clausion Leasingin automaatio pitää huolen, että kirjaukset saadaan oikein aina rahavirtalaskelmaan saakka. Muutostilanteiden hallinta järjestelmässä on joustavaa. Voit muuttaa esimerkiksi sopimuksen pituutta, laajuutta, hinnan muutosta tai näiden yhdistelmää – kohtia, jotka ovat usein aikasyöppöjä.

Me voimme auttaa sinua vuokrasopimusten standardin mukaisessa raportoinnissa.