Unisport jalkapallokenttä

Unisport: Matkalla pilveen

Unisport on Pohjoismaiden johtava liikuntapaikkojen toimittaja, joka syntyi vuonna 2015 suomalaisen Saltexin ja ruotsalaisen Unisportin yhdistyessä. Unisport-konsernilla on 400 työntekijää viidessä eri maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Iso-Britanniassa. Pääkonttori sijaitsee Vantaalla ja konsernin liikevaihto on n. 150 miljoonaa euroa.

Tarve: luotettava ratkaisu konsolidointiin

Konsernissa oli alkuvaiheen yrityshankintojen ja monien muiden rakennemuutosten myötä tarve saada luotettava ratkaisu erityisesti konsolidointiin ja konsernitilinpäätökseen. Useat valuutat ja monet paikalliset kirjanpitojärjestelmät tekivät Excelissä tapahtuvasta konsernilaskennasta virheille alttiin ja vaikean dokumentoida. ”Clausion FPM oli oikeastaan ensimmäinen asia, joka minulle tuli mieleen aloittaessani Unisportilla syyskuussa 2017”, toteaa Group Financial Controller Taina Kujanpää.

”Järjestelmä oli minulle ennestään tuttu eräästä haasteellisesta IFRS-siirtymäprojektista ja olin varma sen sopivuudesta meidän konserniimme. Tietoa tuotiin Clausion FPM:ään alkuvaiheessa 2018 muistaakseni yhdeksästä eri järjestelmästä ja kirjanpidon tilejä järjestelmien välillä konvertoitiin tuhansia.”

Myöhemmin vuonna 2019 Unisport laajensi Clausionin ratkaisujen käyttöjä myös budjetointiin ja ennustamiseen. Ennustamiseen on organisaatiomuutoksen ja uuden Business Central ERP-järjestelmähankkeen ohella panostettu erityisesti vuoden 2020 aikana. ”Tässä näen meillä vielä suuria kehittämismahdollisuuksia. Erityisesti uuden pilviversion helpon käytettävyyden myötä, uskon käyttäjien määrän lisääntyvän meillä merkittävästi”. Nykyään myös laaja johdon ja hallituksen raporttipaketti tehdään kokonaan Clausion Dynamic Reporting -sovelluksen avulla.

”Clausion FPM täyttää kaikki tärkeimmät asettamamme vaatimukset”

Taina Kujanpää kertoo, että työskentely Clausionin ratkaisujen parissa on ollut erittäin sujuvaa. ”Etenkin suomalaisyhtiöille on todella hyödyllistä, että tilinpäätösdokumentteja on jo valmiiksi saatavilla Clausion FPM -sovelluksessa. Clausion FPM täyttää kaikki tärkeimmät asettamistamme järjestelmävaatimuksista. Myös vaikkapa dokumentointi tilintarkastajille on helppoa, kiitos Clausionin”, Kujanpää kertoo. ”Luulenpa, että muissa maissa olevat yhtiömme olisivat kiinnostuneet vastaavista mahdollisuuksista helpottamaan tilinpäätösprosessiaan.”

Seuraavana työlistalla on siirtyminen Clausion Cloudiin. ”On tärkeää, että järjestelmät ovat käytettävissä missä vain ja milloin vain, kunhan verkkoyhteys on olemassa. Odotamme, että pilveen siirtyminen tuo lisää tehokkuutta, vaivattomuutta ja entistä parempaa käytettävyyttä sekä kustannustehokkuutta pidemmällä tähtäimellä,” Kujanpää sanoo.

Tuki lähellä

Unisport on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että Clausion tuki on ollut lähellä ja helposti saavutettavissa.

”Olen pitänyt erityisesti sujuvasta yhteistyöstä omien, tuttujen konsulttien kanssa. Odotan innolla, mitä Cloudiin siirtyminen tuo tullessaan, ja erityisesti näin muutoksen aikana hyvän yhteistyön merkitys korostuu.”

Taina Kujanpää, Unisport

3 tärkeintä syytä miksi Unisport käyttää Clausionin ratkaisuja

  • Toimiviksi ja luotettaviksi koetut ratkaisut.
  • Tuotetta kehitetään jatkuvasti.
  • Sujuva, asiakkaan huomioon ottava yhteistyö.

Haluatko kuulla, miten Clausion voisi tehdä yrityksesi talousasioista helpompia?