Kennelliitto koira metsässä

Suomen Kennelliitto: ”Pilviratkaisut ovat tätä päivää”

Suomen Kennelliitto on Pohjoismaiden vanhin valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö sekä koirien omistajien, kasvattajien ja harrastajien edunvalvoja. Kansallisena kennelliittona se on yksi maailman suurimmista, jolla on noin 146 000 henkilöjäsentä ja se toimii yli 2000 koiraharrastusyhdistyksen katto-organisaationa.

Helpotusta työlääseen Excel-budjetointiin

Suomen Kennelliitossa budjetointi on hajautettu läpi organisaation. Aiemmin budjetti laadittiin Excelissä, josta se vietiin Dynamics AX-järjestelmään. Tämä oli valtavan iso ja työläs, mutta manuaalisuutensa vuoksi myös erittäin kallis prosessi. ”Aloitin itse Kennelliitossa vuonna 2013, jolloin budjetoinnin järkeistäminen oli yksi ensimmäisistä asioista työpöydälläni. Päädyimme aikanaan Baswaren järjestelmään, josta tuli myöhemmin Clausion FPM yrityskaupan myötä. Olemme huomanneet, että on hyvin eri asia tehdä budjetit Excelillä ja koota ne työläästi yhteen, kuin hyödyntää tähän tarkoitettua järjestelmää”, Suomen Kennelliiton talous- ja hallintopäällikkö Unka Sarsila-Etelämäki kertoo.

”Pilviratkaisut ovat tätä päivää”

Kennelliitto vaihtoi kirjanpitojärjestelmäänsä keväällä 2021. Samaan aikaan tuli tarve tehdä versiopäivitys Clausionin järjestelmään, jolloin myös siirtymä pilveen tuli ajankohtaiseksi. ”IT-osastomme ei halunnut enää omia servereitä vanhenemaan ja tämä oli ratkaiseva tekijä pilveen siirryttäessä. Käyttäjämme pääsevät pian pureutumaan ensimmäisen kerran järjestelmän pilviversioon, joten odotamme millaista palautetta he antavat. Pilviratkaisut ovat kuitenkin tätä päivää”, Unka Sarsila-Etelämäki sanoo.

Ratkaisu kaiken kokoisiin tarpeisiin

Clausionin järjestelmään päädyttiin alun perin sen budjetointiominaisuuksiensa vuoksi, käyttöön on otettu myös raportointi eli toteuma sekä siirto. ”Clausionin järjestelmä on helppokäyttöinen taulukkolaskentatyökaluihin tottuneille. Liittymät toimivat erinomaisesti tiedon siirrossa, joka vähentää manuaalista työtä. Lisäksi toiminnallisuudet kuten esimerkiksi porautuminen laskun kuvaan on meille todella hyödyllinen, jotta kustannuspaikkavastaavat voivat itse tarkistaa järjestelmästä mitä kulu koskeekaan. Koska budjetointi on jalkautettu niin laajasti organisaatioomme, on erittäin tärkeää, että voimme rajata käyttöoikeuksia eri näkymiin. Järjestelmä sopii hyvin tarpeisiimme ja yhteistyö on sujunut mukavasti”, Sarsila-Etelämäki summaa.

3 tärkeintä syytä miksi Suomen Kennelliitto hyödyntää Clausionin ratkaisuja:

  • Hyvät toiminnot budjetointiin ja raportointiin.
  • Mahdollisuus käyttäjäoikeuksien rajauksiin.
  • Konsernieliminoinnit osto- ja myyntitapahtumissa.