Relais asiakastarina

Relais Group

Clausion FPM vastaa kasvavan ja muuttuvan tukkuliikkeen monipuolisiin tarpeisiin. Tutustu Relais Groupin FPM-käyttöönottoprojektiin.

Tausta ja lähtökohdat

Relais Group on autosähköalan varaosien ja tarvikkeiden maahantuontiin ja jakeluun erikoistunut tukkuliike, joka toimii Pohjoismaiden ja Baltian alueella. Viime aikoina yrityksen toimintaympäristö on muuttunut huomattavasti.

Toiminta on laajentunut ja konsernirakenne muuttunut. Relais Groupiin kuuluu useita konserniyhtiötä, joiden välinen toiminta on lisääntynyt jatkuvasti. Yrityksissä on eri toiminnanohjaus- ja kirjanpitojärjestelmät sekä eri valuuttoja (EUR, SEK, NOK).

Samaan aikaan taloudellinen raportointi on monimutkaistunut. Raportoinnin laatua haluttiin myös yleisesti parantaa, harmonisoida ja kehittää. Johto ja rahoittajat tarvitsevat jatkuvasti entistä tarkempaa ja säännöllisempää tietoa. Organisaatiomielessä tarvittiin juridinen ja maantieteellinen segmentointi. Uuden ratkaisun etsimiseen vaikuttivat myös tuleva IFRS-siirtymä, uusi talousorganisaatio ja se, että Excel koettiin muuttuvassa tilanteessa hankalaksi ja riittämättömäksi.

Miksi Clausion FPM valittiin?

Relais Groupin sisäistä laskentaa ja konsernitilinpäätöstä piti kehittää. Myös muut taloushallinnon asiat, kuten tilinpäätös ja iso yrityskauppa, vaikuttivat päätökseen.

Clausion FPM -ratkaisuun päädyttiin muun muassa siksi, että FPM mahdollistaa budjetoinnin ja taloudelliset ennusteet sekä monivaluuttakäsittelyn ja automaattiset vastaviennit. IFRS-siirtymän myötä Relais Groupilla on tarve luoda joustavasti lisää omia tilejä tilikarttaan. Ratkaisu tukee IFRS-raportointia ja tarvetta raportoida ja ennustaa organisaatio- ja tuotedimensioilla (ennustaminen ei ole vielä käytössä). Myös kuukausittainen konsolidointi onnistuu FPM:llä.

Tavoitteena oli löytää myös ratkaisu, joka mahdollistaa rahavirtojen ja liitetiedostojen seuraamisen. Jatkossa myös erillisyhtiöiden luvut on tarkoitus tuoda liittymällä suoraan FPM:ään.

Oppi & vinkit

Haluatko kuulla, miten Clausion voisi tehdä yrityksesi talousasioista helpompia?