Enstro varasto

Ensto: Ratkaisu luotettavaan konsolidointiin

Ensto on kansainvälinen, kasvuun tähtäävä perheyhtiö, jonka kaksi liiketoimintaa suunnittele ja tarjoaa luotettavia ja älykkäitä sähköistysratkaisuja sekä asiantuntemusta sähkönjakeluun ja -käyttöön. Vuonna 1958 perustettu teknologia työllistää 1 350 ammattilaista Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 250 miljoonaa euroa.

Ratkaisu luotettavaan konsolidointiin

Ensto on luottanut Clausioniin ja sen edeltäjän Baswaren ratkaisuihin konsolidoinnissa jo vuosia. Kun tuli aika siirtyä seuraavan sukupolven tuotteisiin, haluttiin myös samalla parantaa raportointikäytäntöjä, tehostaa ja automatisoida raportointia. ”Clausion on ollut luotettava toimija. Kun teimme kilpailutusta, oli Clausionin ratkaisu kilpailijoitaan valmiimpi luotettavaan konsolidointiin”, kertoo Enston Group Controller Tiina Ravaska.

Ensto toimii 20 maassa. Eri maat käyttävät taloushallinnossaan monenlaisia järjestelmiä ja osassa kirjanpito on ulkoistettu. Tämä aiheutti alkuun pieniä haasteita, koska joissain yhtiöissä ei välttämättä ollut mahdollisuutta kustannuspaikkakohtaiseen kirjanpitoon. Uuden Clausionin konsolidointijärjestelmän käyttöönotto ajoittui samaan ajankohtaan konsernissa merkittävien yhtiöiden ERP-käyttöönoton kanssa, mutta kummastakin suoriuduttiin lopulta kuivin jaloin.

Clausionin etuina Ensto pitää mm. erinomaisia porautumismahdollisuuksia sekä analyysityökaluja. Lisäksi järjestelmä saa kiitosta helppokäyttöisyydestään, vaikka omaa ympäristöä on muokattu itse vuosien varrella. Analyysien ja graafien tekeminen Clausion Dynamic Reporting -työkalun avulla on näppärää ja kerran rakennettuja raporttipohjia saa helposti jalostettua jatkokäyttöön.

”Erinomainen kumppani talousohjausratkaisuihin”

”Olemme saaneet Clausionista luotettavan kumppanin. He ovat lähellä ja heidän kanssaan on helppo ja mukava tehdä yhteistyötä. Palvelusta voin antaa ruusuja ja olemme ehdottomasti saaneet erinomaisen kumppanin talousohjausratkaisuihin.”

Tiina Ravaska, Ensto

”Kehitämme ja suunnittelemme jatkuvasti myös omaa toimintaamme. Robotiikan käyttöönotto ja automatisointi ovat teemoja, jotka ovat kaikkien huulilla tänä päivänä – myös meidän. Keskustelemmekin sisäisesti mihin kaikkiin prosesseihimme voisimme lähteä tekoälyä käyttämään ja kouluttamaan jo tämän vuoden aikana”, Ravaska toteaa.

3 tärkeintä syytä miksi Ensto käyttää Clausionin ratkaisuja

  • Luotettavuus
  • Järjestelmän toimivuus
  • Kotimaisuus – on helppo olla yhteydessä

Haluatko kuulla, miten Clausion voisi auttaa sinun yritystäsi konsolidoinnissa?